Begonnen met schrijven aan mijn 7+ boek rondom het kinderboekenweek-thema griezelen. (Verschijnt in september.)

Theodoor Haast is een succesvolle zakenman, maar hij voelt zich vaak eenzaam. Daarom zoekt hij een vrouw, via internet. Helaas blijkt Gursula Liefje niet zo lief als hij eerst denkt. Ze is zó lui, dat ze na het eten het servies weggooit om de vaatwasser niet te hoeven inruimen.

Weeskind Fiene droomt van een warm thuis met lieve ouders. Ze is dan ook dolblij als Theodoor en Gursula haar uit het weeshuis halen. Haar nieuwe leven blijkt echter een ramp. Fiene moet dienstbode, huishoudster en kokkin tegelijk zijn. Ze loopt weg en vindt onderdak in een oud huis waar een grote griezelfamilie woont. Het is even wennen: een doodskist in de kelder, geesten waar je zo doorheen kunt lopen, een boeman die je ’s ochtends wakker loeit en een vrouw zonder hoofd. Maar als je ze wat beter leert kennen zijn de meeste griezels een stuk minder eng dan sommige mensen. 

Fiene heeft haar plek gevonden. Tenminste, zo lijkt het. Als ze door Theodoor wordt ontdekt, gaat het toch weer mis. Hoog tijd voor de griezels om in actie te komen!

Het spookthuis van Fiene.indd